Juni in met SalsaSchoen.nl!

De zomer komt eraan en wij kunnen niet wachten! De laatste tijd hebben wij vooral veel dames salsaschoenen toegevoegd in onze collectie. Maar mannen, niet getreurd want deze maand zijn de jullie aan de beurt! Ook voor jullie hebben we weer een nieuw aantal salsaschoenen beschikbaar. Neem snel een kijkje op onze website!

Heb je al een aantal leuke schoenen gezien op onze website, maar kan je nog niet meteen een keuze maken? Kom eens passen in onze showroom! Neem contact op via info@salsaschoen.nl of 030-7470220 om de perfecte salsaschoen te vinden!

Ook speciaal voor de zomer hebben we ook de Byron Bay zonproducten toegevoegd in onze collectie. Krijg en onderhoud je zomers kleurtje met bijvoorbeeld de Byron Bay Beachbalm of de Byron Bay Oil spray. Voor een overzicht van alle producten van Byron Bay klik hier!

Met vriendelijke groet,

Team SalsaSchoen.nl

01 jul What does it take...

page title 

What does it take...

 

to tango? Een retourtje Buenos Aires lijkt mij een goede start. Hoewel ik mijn eerste stapjes tango al achter mij heb liggen. Is een echt begin nog niet gemaakt. Wil niet onaardig klinken, maar een sterke mannelijke danspartner is onontbeerlijk. Want dat wat met de Argentijnse Alejandro zo gladjes verliep, liep met Hollandse Hans uit op niets. Was echt niet mijn innigste wens om mijn borstbeen vast te drukken tegen zijn kippenborstbeentje. Moest van de maestro. En hij bleef maar achteruit stappen. En dat ook nog eens niet op de maat. Frustratie. Na mijn leerzame leservaringen in Cuba ga ik 't met de tango dan ook maar in land van herkomst proberen. Ook daar lonkt de combi van dans, cultuur en natuur. Ga dat in 2015 maar eens verwezenlijken.

Al van kinds af volg ik het Nationaal ballet. Mijn favoriete choreograaf Hans van Manen liet mij met zijn 5 Tango's kennismaken met de muziek van Astor Piazzolla in 1979. Misschien denk je: ballet op tangomuziek, past dat wel zo goed bij elkaar? Het antwoord is ja, in ieder geval wel met zijn choreografie. Vaak hoor je van mensen dat zij tangomuziek deprimerend vinden, maar ik houd van die melancholische en meeslepende klanken. Klinkt voor mij vol passie. En met de liefde voor de tangoklanken van de bandoneon kwam ook de interesse voor de gedanste tango.

Eind 19e eeuw ontstaat de tango aan de oevers van de Rio de la Plata in Buenos Aires in Argentinië en Montevideo in Uruguay. Daar vermengde de dans en muziek van nakomelingen van zwarte slaven zich met die van seizoenarbeiders en immigranten uit Europa (de helft uit Italië en een derde uit Spanje) en van gaucho's, Zuid-Amerikaans cowboys, die op zoek naar werk naar de stad waren getrokken. Al rond 1900 gingen mensen 's avonds naar zaaltjes, cafés of bordelen, of gewoon naar een hoek van twee kruisende straten, om te dansen. In die begintijd waren het vooral de mannen die samen bepaalde danspassen bedachten en uitprobeerden, in stijlen die milonguero of canyengue werden genoemd. Niet zelden leidde een milonga tot ruzie en messentrekkerij. Daar heb je de passie te pakken.

Veel Europeanen zagen de tango aanvankelijk als een ordinaire, vulgaire dans. Franse bisschoppen en artsen waren felle tegenstanders. De voorstanders haalden het echter en in 1924 kwam een gekuiste versie op de dansvloer; de ballroom tango. Naar mijn smaak te gekunsteld en stijf. Na machtsverlies van de junta in de jaren ’70 toerden enkele Argentijnse dansvoorstellingen door Europa en werd de originele Argentijnse tango populair. Wat alle tangoscholen en -academies in Nederland nog altijd bewijzen. Ik kan bijna niet wachten tot volgend jaar. Komen de tangoschoenen met gladde leren zool die ik kocht als handige salsaschoenen, die ik thuis al aantrek zodat ik niet apart dansschoenen hoef mee te nemen, eindelijk echt tot hun recht. En dan koop ik Buenos Aires als passend souvenir nog een paar.

 

Danselsje

 

Meeslepende muziek: http://youtu.be/pgha2OTkyFE

 

Tangobar Dances Gotan Project: http://youtu.be/_CRjQKqZ4Dw

Terug

Waarom SalsaSchoen.nl

  • Moeiteloos online bestellen
  • Meer dan 500 modellen
  • Makkelijk thuis passen
  • Altijd scherpe prijzen
  • 14 dagen op zicht
  • Niet goed, geld terug
Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender