Juni in met SalsaSchoen.nl!

De zomer komt eraan en wij kunnen niet wachten! De laatste tijd hebben wij vooral veel dames salsaschoenen toegevoegd in onze collectie. Maar mannen, niet getreurd want deze maand zijn de jullie aan de beurt! Ook voor jullie hebben we weer een nieuw aantal salsaschoenen beschikbaar. Neem snel een kijkje op onze website!

Heb je al een aantal leuke schoenen gezien op onze website, maar kan je nog niet meteen een keuze maken? Kom eens passen in onze showroom! Neem contact op via info@salsaschoen.nl of 030-7470220 om de perfecte salsaschoen te vinden!

Ook speciaal voor de zomer hebben we ook de Byron Bay zonproducten toegevoegd in onze collectie. Krijg en onderhoud je zomers kleurtje met bijvoorbeeld de Byron Bay Beachbalm of de Byron Bay Oil spray. Voor een overzicht van alle producten van Byron Bay klik hier!

Met vriendelijke groet,

Team SalsaSchoen.nl

06 mei Wereld van verschil

Vertoef erg in oranje sferen. Niet alleen door de allereerste Koningsnacht en –dag ooit. En het herdenken en vieren van 4 en 5 mei dat we net achter de rug hebben. Maar meer nog doordat ik reisleider in de tijd ben. Nodig ouderen uit in De Tijdmachine; een huiskamer ingericht naar de jaren ‘60. Hip dus, met heel veel oranje. Kletsen gezellig over hun herinneringen; wat zij vroeger graag deden. En stappen dan deze tijd in met de vraag wat zij nog graag willen doen. Krijgt mooie verhalen te horen. Iedereen wordt blij van wat persoonlijke aandacht. Er wordt af en toe zonder gêne geflirt. Maar gedanst niet veel. Hoewel velen dat vroeger best graag en vaak deden, gaat ’t sjansen nu niet meer gepaard met dansen. “Daar waag ik mij maar niet meer aan”. “Dat trekt de benenwagen niet meer”. De 60-jaren huiskamer die voor een week op bezoekt komt bij een bejaardentehuis opent feestelijk met een hapje en een drankje begeleidt door muzikanten die liedjes van The Beatles, The Hollies, The Supremes, James Brown, Boudewijn de Groot en Johnnie Jordaan spelen. Als je een beetje je best doet, dan komen er wel wat voetjes schuifelend de dansvloer op. En als ze een dansje wagen, ook al is dat achter rollator of in rolstoel, dan doen ze dat zichtbaar met plezier.

 

Hoe anders dan in Cuba. Voor jong en oud is dansen en sjansen net zo gewoon als eten en drinken. Als ik in Havana ben, dan ga ik zeker één keer op zondag met mijn Cubaanse mama naar een speciale discotheek. Daar zwieren dansmariekes van in de 70 en 80 nog altijd gracieus over de dansvloer. In de armen van salseros die qua leeftijd niet voor hen onderdoen. En qua dansprestaties al helemaal niet. En iedereen op zijn paasbest. Ik vind het super om met deze galante mannen te dansen. Dat doen zij soms wat ouderwetser, maar daardoor juist met een elegante flair. Meer zoals je de Son danst. In de ogen van Cubanen ligt in de Son afkomstig uit Santiago de Cuba de oorsprong van de salsa. Op de Paseo del Prado, een wandelpromenade in Havana, speelt vaak op woensdagmiddag een Son-orkest. Zij nemen je mee in de geschiedenis van de Cubaanse salsamuziek; van Son naar timba. Een groep oudere maar zeer vitale salseros steelt de show. Met aanstekelijk plezier en aanzienlijk geflirt dansen zij de tijd weg. Son, maar ook voor een salsa con rumba of een dansje op timba draaien zij hun hand niet om. Overduidelijk jong geleerd, oud gedaan. En jong bij blijven! Kunnen we dat hier ook niet voor elkaar krijgen?

Danselsje

 

Son zien? Asdrubal & Maye Son-show @ Biezenmortel 2014

http://youtu.be/MN96o1dZ2Jw

 

Terug

Waarom SalsaSchoen.nl

  • Moeiteloos online bestellen
  • Meer dan 500 modellen
  • Makkelijk thuis passen
  • Altijd scherpe prijzen
  • 14 dagen op zicht
  • Niet goed, geld terug
Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender