Juni in met SalsaSchoen.nl!

De zomer komt eraan en wij kunnen niet wachten! De laatste tijd hebben wij vooral veel dames salsaschoenen toegevoegd in onze collectie. Maar mannen, niet getreurd want deze maand zijn de jullie aan de beurt! Ook voor jullie hebben we weer een nieuw aantal salsaschoenen beschikbaar. Neem snel een kijkje op onze website!

Heb je al een aantal leuke schoenen gezien op onze website, maar kan je nog niet meteen een keuze maken? Kom eens passen in onze showroom! Neem contact op via info@salsaschoen.nl of 030-7470220 om de perfecte salsaschoen te vinden!

Ook speciaal voor de zomer hebben we ook de Byron Bay zonproducten toegevoegd in onze collectie. Krijg en onderhoud je zomers kleurtje met bijvoorbeeld de Byron Bay Beachbalm of de Byron Bay Oil spray. Voor een overzicht van alle producten van Byron Bay klik hier!

Met vriendelijke groet,

Team SalsaSchoen.nl

10 apr Mijn oude passie staat weer op de eerste plaats
Mijn oude passie staat weer op de eerste plaats

Hoi, ik ben Dirk van den Berg,
In mijn jeugd was ik al gek op dansen, maar in mijn drukke leven kon ik er niet veel tijd voor vrij maken. Was er in die periode ook heel gelukkig mee. Totdat ik, door onverwachte omstandigheden in juli 2008 alleen kwam te staan en plotseling veel vrije tijd had. Ik besloot de banden met mijn familie wat aan te halen en te versterken. Ik raakte in gesprek met mijn neef.  Hij deed aan Salsa dansen. Ik was gelijk geïnteresseerd. Ja, toen is het balletje aan het rollen gegaan. Nu dans ik vrijwel iedere dag. Ik had dit veel eerder moeten doen. Mijn oude passie staat weer op de eerste plaats.
Ik moet toegeven dat ik er aan verslaafd ben geraakt en het maakt mij ook gelukkig. Dit geluksgevoel wil ik delen met iedereen die hier voor openstaat.
Deze verslaving is niet erg omdat je er alleen maar op vooruit gaat in het leven.
Ik zou zeggen: Deel mijn verslaving en we zullen elkaar zeker ontmoeten op de dansvloer.
Mijn onderwerpen zijn willekeurig en hebben geen volgorde. Hier is mijn eerste blog.

De 5 pijlers die mij  als danser naar een hoger niveau brengen.

Vraag een goede danser wat je moet doen om een goede danser te worden,  dan krijg je als antwoord: lessen nemen en trainen, trainen en nog eens trainen. Heel veel kilometers maken op de dansvloer. Lessen nemen doe ik, oefenen en kilometers maken op de dansvloer doe ik ook. Maar hoe leg je de afgelegde kilometers  op de dansvloer zo effectief mogelijk af? Ik heb uiteindelijk  5 pijlers bedacht die ik probeer toe te passen tijdens de party’s.
Misschien heb jij hier ook wat aan.
 

1)Muzikaliteit
Voel de muziek, dansen komt uit je hart. Een innerlijk gevoel die via de aderen naar de rest van je lichaam stroomt.
Voel de beat, de timing. Laat je gaan. Niet denken. Doen!
Train je moves. Test ze blind en weet waar je bij de prepair voor het juist aangeven bent. Op het juiste moment met je lichaamsspanning, oog , hand en mond etc. aangeven wat je van haar wilt, waarheen en hoe.

 1. Individualiteit
  Wees geen robot. Vergeet de telling gehoorzaam de muziek en vindt de flow. Neem haar mee op reis maar laat het wel smooth gaan. De muziek geeft de pauzes, de brakes en het tempo aan. Dans op het ritme van de muziek. De strikte regels maken je te voorspelbaar, wees creatief.  Een dame houdt van verassingen. Onderscheid jezelf van anderen.
 2. Sensualiteit
  Zorg voor je danspartner. Verwen haar. Denk niet te veel aan je zelf. Speel in op haar gevoelens. Probeer te voelen wat zij voelt.
  Geef haar een comfortabel en veilig gevoel. Houd het sensueel niet seksueel. Houd je moves smooth en zeker. Train ze blind.
 3. Connection
  Ga met haar niveau mee en pas je aan. Als zij niet lenig en soepel doet doe jij dat dan ook niet, maar probeer wel meer uit haar te halen.
  Begrijp dat beginners meer leiding en krachtiger geleid moeten worden dan gevorderden. Laat haar schitteren.
 4. Speel en Acteer
  Dans je met een gevorderde speel dan met haar styling maar geef  je partner wel de kans en de tijd om haar stijl te dansen.
  Geef en neem. Speel en acteer. Lach. Maak plezier en geniet.
  Dans het nummer  van het begin tot het einde. Dans alsof je met haar aan het converseren bent. Ze vertelt je met haar lichaam een verhaal.
  Hoewel de dansen Salsa, Bachata, Merenque, Zouk, WestCoastSwing enz. dichter bij elkaar liggen dan je op het eerste gezicht zou zeggen is het niet juist om de elementen van de ene dans in de andere dans te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld geen typische Salsafiguur in de Bachata.

Als je het diepere geluksgevoel van het dansen in je hart gebruikt, dan pas voel je wat dansen is.

Mijn vraag aan jou is: Heb jij nog tips of aanvullingen  voor mij?

Dirk van den Berg

Terug

Waarom SalsaSchoen.nl

 • Moeiteloos online bestellen
 • Meer dan 500 modellen
 • Makkelijk thuis passen
 • Altijd scherpe prijzen
 • 14 dagen op zicht
 • Niet goed, geld terug
Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender