Juni in met SalsaSchoen.nl!

De zomer komt eraan en wij kunnen niet wachten! De laatste tijd hebben wij vooral veel dames salsaschoenen toegevoegd in onze collectie. Maar mannen, niet getreurd want deze maand zijn de jullie aan de beurt! Ook voor jullie hebben we weer een nieuw aantal salsaschoenen beschikbaar. Neem snel een kijkje op onze website!

Heb je al een aantal leuke schoenen gezien op onze website, maar kan je nog niet meteen een keuze maken? Kom eens passen in onze showroom! Neem contact op via info@salsaschoen.nl of 030-7470220 om de perfecte salsaschoen te vinden!

Ook speciaal voor de zomer hebben we ook de Byron Bay zonproducten toegevoegd in onze collectie. Krijg en onderhoud je zomers kleurtje met bijvoorbeeld de Byron Bay Beachbalm of de Byron Bay Oil spray. Voor een overzicht van alle producten van Byron Bay klik hier!

Met vriendelijke groet,

Team SalsaSchoen.nl

25 jun Latin Dance Makelaar

Maikel Hoogdorp (45 jaar) is een gepassioneerde danser in Salsa en Bachata. In het afgelopen half jaar heeft hij in een razend tempo van zijn hobby ook zijn beroep gemaakt. Het  begon heel stilletjes maar ondertussen is zijn naam al bekend binnen de Latin wereld. In het interview vertelt hij inhoudelijk meer over zijn rol als Latin Dance Makelaar. 

 

 

 

 

 

 

 

Na een overheerlijke maaltijd met rijst en groente, gemaakt door zijn vriendin Liza Vink, zitten we aan tafel, klaar voor het interview. Onder het genot van een kop koffie zitten we relaxed aan de eetkamer tafel. Ik heb twaalf vragen op papier staan, maar zodra ik mijn eerste vraag stel begint hij te vertellen. Twee en een half uur verder heeft hij zonder onderbreking al mijn vragen al beantwoord. Wat een passie voor zijn vak!

 

Vanaf baby kom ik al in aanraking met dansen. Ik heb tot mijn vierde in Suriname gewoond. Toen ben ik naar Nederland gekomen. Mijn vader was een fanatieke danser. Hij ging vaak uit om te dansen. Hij danste vooral soul. Soul komt terug in salsa. Dat kun je nog goed horen als je luistert naar een echt oud salsa nummer, op een LP plaat bijvoorbeeld. Vroeger danste ze soul en salsa close, dicht bij elkaar. Nu wordt er gedanst met meer afstand.

 

In 1993 heb ik mijn eerste Salsales genomen. Dat was ‘gewoon dansen’. Casino, draaibewegingen. Meer de Cubaanse stijl. In 2011 heb ik salsa LA geleerd (Lezers; even voor de goede orde! Dat is pas drie jaar geleden, maar als je deze gast ziet dansen…..!).Salsa LA stijl vond ik reuze moeilijk. Ik heb van huis uit meegekregen om te dansen op gevoel. Puur luisteren naar de muziek. In zuid Amerika danst iedereen op gevoel. In Nederlands danst iedereen op lesniveau. Dat is niet erg, want de salsa muziek en dans wordt hier niet vanuit huis meegegeven. Ik heb heel veel moeten oefenen om de LA stijl onder de knie te krijgen omdat het moeilijk is om iets af te leren wat je al zo lang doet. Maar ik ben een strever en het resultaat mag er zijn. Een combinatie is voor de meeste niet zo moeilijk, maar hoe goed kun je met techniek een combinatie uitvoeren!? In het aanleren van de technieken gaat de meeste tijd zitten. Technieken leer je in de les, en buiten je les moet je die zoveel mogelijk toepassen.

 

Mijn vriendin, Liza, heeft ook jarenlang intensief gedanst. Ze heeft salsa op topniveau gedanst. Vanwege de zwangerschap is ze gestopt. We hebben elkaar leren kennen tijdens een dansfeest van Bachata Lounge en Club Fiera. Ik ben uiteindelijk doorgegaan met dansen toen Liza zwanger was. Ons dochtertje Jade wilt gelijk dansen zodra ze muziek hoort. We oefenen samen salsapasjes. Sindskort telt ze er zelfs bij! Vooral het tellen vindt ze erg leuk. Ik zou het geweldig vinden als zij later ook wilt salsadansen maar alleen als ze dat zelf wilt. Thuis luisteren we veel Bachata. Soms ook Kizomba en Salsa. Mijn favoriete nummer is No Me Olvide de Tu Amor van Kiko Rodriguez.

 

Eigenlijk, heel eerlijk gezegd, is Bachata mijn favoriete dans. In de tijd dat ik salsalessen volgende werd er nog niet echt veel Bachata gedraaid op feestjes. Over het algemeen meer salsa en af en toe een Bachatanummer tussendoor.  Er was nog geen echte Bachata DJ. In ongeveer 2000 werd de eerste Bachata DJ bekend. DJ El Che. Hij draait alleen Bachata! Hij is de grondlegger als Bachata DJ.

 

Ik houd zelf wel van een beetje oldschool Bachata zoals de nummers van Alex Bueno. Hardcore Dominican style vind ik super. Niet alleen om op te dansen maar ook de muziek. De basis van bachata is niet moeilijk. De elementen die je erin kunt doen zoals footwork, maken het voornamelijk uitdagend. Troy is mijn grote voorbeeld. Hij is een master in Bachata.

 

Bachata is niet alleen wat je geleerd heb tijdens de les maar ook alles wat je gezien hebt op de dansvloer. Dat kun je zelf altijd toepassen. Dat brengt mij ook een beetje bij het volgende onderwerp, waar het interview uiteindelijk om gaat.

 

#leefendans motto: Ik probeer er voor te zorgen dat iemand die van dansen houdt, niet op zijn eiland blijft. Ik noem het ‘het badkamerwondertje’. Leuk dat je kan zingen, maar wie hoort dat nou!? Dat geldt hetzelfde voor dansen.  Leuk dat je zo goed kan dansen, maar laat zien! Tuurlijk, aan alles zit een voordeel en een nadeel.

 

Het voordeel van je eigen vertrouwde omgeving is dat je op je eigen niveau danst met mensen die hetzelfde niveau dansen. Dat geeft je zelfvertrouwen.

 

Het nadeel van dit ‘social dance prombleem’  is dat je je dans niet kunt uitbreiden.  Als persoon zijnde durf je niet snel de drempel over om naar een ander feest te gaan omdat je een bepaald denk patroon hebt ontwikkelt en dat ziet er bij de meeste mensen ongeveer zo uit:’ Ik denk dat mensen van een heel hoog niveau niet zitten te wachten op beginners en intermediate’.

 

Sociale dansers (de mensen die in hun vertrouwde omgeving blijven) blijven bij hun dansschool. Er is geen stroming. Het worden kampjes, groepjes, eilandjes etc. Ik, als Latin Dance Makelaar wil reclame maken voor elkaars dansschool. Wat ik graag zou willen zien is dat dansscholen naar elkaar feest gaan om hun dans uit te breiden. Dat bijvoorbeeld een groep uit Amsterdam naar een feest in Groningen gaat. Je raakt aan de praat, zegt van welke dansorganisatie je bent, en nodigt ze uit voor een feest in Amsterdam.  Dan wissel je leuke ervaringen uit aan elkaar. Op dit moment ziet iedereen elkaar als concurrenten en dat creëert een bepaalde afkeer naar dansscholen en leerlingen van de dansscholen nemen dat over. Ik hoop dat mensen in willen zien dat dit een hele positieve wending kan hebben. Ik wil niet dat dansscholen klanten ‘wegkapen’ bij elkaar, maar elkaar wel stimuleren om  van andere feesten te genieten zodat er meer stroming komt. 

 

Daarnaast houd ik me bezig met het regelen en organiseren/managen van feesten en festivals. Er zijn al twee grote events die ons keurmerk dragen. 

 

Dit jaar regelen we voor het eerst alle shows en artiesten op het Kwaku festival in het Bijlmerpark. Als dat allemaal loopt mogen we het elk jaar verzorgen. Er zijn nog een paar grote projecten maar daar zeg ik nog niks over! Als onze naam groot wordt, hebben we wel ambitie om met internationale artiesten te werken. Vooral op het gebied van promotie. Met een heel team achter een artiest staan. Artiesten die groot willen worden ondersteunen om door te breken.

 

Daarbij staat het promoten van mijn eigen werk nu op nummer één! Ik promoot de organisatie op alle manieren  die je je maar kun bedenken. Facebook, Instagram, Twitter, bedrijven uit de regio Haarlem, news online, evenementen, festivals, bedrukte kleding en vast promotiemateriaal. Dat vaste promotiemateriaal willen we uitbreiden naar flayers, pennen, posters etc.

 

Deze uitgelopen hobby is begonnen toen ik een dansschool wilde helpen en is binnen een korte tijd een zware job geworden. Maar ik doe het met heel veel passie. Ik word ook blij van de mensen die mijn verhaal horen en laaiend enthousiast zijn. Vooral van mensen die al langer in het vak zitten.

Omdat mijn vrienden en familie achter mij staan is dit nog te combineren met mijn eigen vaste baan en mijn gezin. Het is heel erg druk en het gaat heel erg goed. Omdat veel artiesten ’s nachts leven, werk ik ook vaak in de nacht. Ze houden me goed in de gaten! Maar verder hoor je mij niet klagen!

 

Ik wil de dansers nog één ding meegeven. Blijf delen! Niet alleen in je vertrouwde omgeving!

#leefendans

 

Kimber

 
Terug

Waarom SalsaSchoen.nl

  • Moeiteloos online bestellen
  • Meer dan 500 modellen
  • Makkelijk thuis passen
  • Altijd scherpe prijzen
  • 14 dagen op zicht
  • Niet goed, geld terug
Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender