Juni in met SalsaSchoen.nl!

De zomer komt eraan en wij kunnen niet wachten! De laatste tijd hebben wij vooral veel dames salsaschoenen toegevoegd in onze collectie. Maar mannen, niet getreurd want deze maand zijn de jullie aan de beurt! Ook voor jullie hebben we weer een nieuw aantal salsaschoenen beschikbaar. Neem snel een kijkje op onze website!

Heb je al een aantal leuke schoenen gezien op onze website, maar kan je nog niet meteen een keuze maken? Kom eens passen in onze showroom! Neem contact op via info@salsaschoen.nl of 030-7470220 om de perfecte salsaschoen te vinden!

Ook speciaal voor de zomer hebben we ook de Byron Bay zonproducten toegevoegd in onze collectie. Krijg en onderhoud je zomers kleurtje met bijvoorbeeld de Byron Bay Beachbalm of de Byron Bay Oil spray. Voor een overzicht van alle producten van Byron Bay klik hier!

Met vriendelijke groet,

Team SalsaSchoen.nl

24 apr Geen Pasjes maar Passie

Hallo allemaal!

Hoe is jullie week geweest? Lekker veel gedanst? Ik helaas niet! Ik ben afgelopen dagen ziek geweest en ben nog steeds niet helemaal de oude.

Ik heb gelukkig nog wel mee kunnen doen aan mijn laatste salsa les van het seizoen. Een nieuw seizoen is weer begonnen.

Tijdens de laatste les is mij iets bijgebleven. Het laatste kwartiertje hebben we les gehad van Sederick Short.  Sederick Short – geboren op Curaçao – is een salsadanser, dansdocent, entertainer en choreograaf. Sederick danst salsa actief vanaf 1989 en hij geeft reguliere salsa danslessen vanaf 1997 o.a. voor La Pachanga en Salsa Learning Classes in Amsterdam, Salsa Completa in Almere, Ambiente in Den Helder en Club Fiera in Haarlem.
Sederick heeft een van Nederlands eerste complete ‘Handleiding voor Salsa Dansdocenten’ geschreven in 2003 en hij geeft ook docententrainingen voor aspirant salsa dansdocenten & –assistenten vanaf 2007. Verder is Sederick gespecialiseerd in privé salsa danslessen, ‘specialistische’ salsa dansworkshops, ‘Salsa Bootcamps’ en – door zijn enorme kennis – de geschiedenis van salsa dansen: Hij heeft zijn 1ste ‘Interactieve Lecture Geschiedenis van Salsa Dansen’ in 2009 gegeven aan de docententeam van Club Fiera.

Zijn manier van lesgeven is echt uniek. Iedereen zou eens mee moeten doen met een les of workshop van hem.
Bij iedere vraag die gesteld wordt tijdens een les, wordt een groot applaus gegeven. Geen vraag of opmerking is raar, en dat moet gestimuleerd worden. Ik kan me voorstellen dat je er blij van wordt als leerlingen verdiepende vragen stellen over hetgeen waar jij passie voor hebt, en wilt overdragen aan iedereen. Het is een blijk van waardering.

Ik les zelf bij Club Fiera, en ik dans Salsa LA style. De L.A. style houdt in dat je danst vanaf tel 1. Salsamuziek heeft meestal een vierkwartsmaat. Dit houdt in dat je danst op tel 1, 2 en 3 en dat je vervolgens op tel 4 rust en dan weer verder gaat. Je danst dus 1, 2, 3, …. , 5, 6, 7, … Tijdens tel 4 en 8 neem je dus een seconde rust.

Omdat hij een handleiding heeft geschreven voor salsa docenten, geeft hij ook vanuit die visie les.
Wij dansen vaak in op een heel langzaam salsanummer. Zoals bijvoorbeeld het nummer Tumbao van Rubén Gonzáles. Deze oefening is trouwens geschikt voor beginners, intermediate en advance (eigenlijk voor alle niveau’s).
Een langzaam nummer is moeilijker om te dansen dan een snel nummer. Op een langzaam nummer kun je de ‘salsa flow’ goed oefenen.  De termen ‘quick, quick, slow’ worden hierin vrijwel altijd gebruikt. Je zal het verschil merken wanneer je beide manieren uitprobeert. De 1, 2, 3,…..5,6,7…of quick quick slow. De quick qiuck slow voelt veel relaxter.

Dat geldt ook ( aldus Sederick Short) als een draai moet maken. Dit is een tip voor zowel mannen of vrouwen. Vaak maak je een draai sneller dan dat nodig is kun je uit balans raken. Draaien met de quick quick slow in gedachten maakt je draai mooier, rustiger en meer in balans.

Ik zou zeggen! Probeer het! Op de volgende link kun je het nummer van Rubén Gonzáles vinden: http://www.youtube.com/watch?v=kt7cRl2s3SQ

Wil je meer weten over Sederick Short, kijk dan op www.clubfiera.nl of https://www.facebook.com/sederick.short?ref=ts&fref=ts

Op Youtube zijn ook talloze filmpjes te zien waar Sederick Short op te zien is.

Fijn weekend allemaal! En veel dansplezier als je naar leuke feestjes gaat!

Groetjes Kimber

Terug

Waarom SalsaSchoen.nl

  • Moeiteloos online bestellen
  • Meer dan 500 modellen
  • Makkelijk thuis passen
  • Altijd scherpe prijzen
  • 14 dagen op zicht
  • Niet goed, geld terug
Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender