Dames

Salsaschoenen voor de dames

Salsaschoen.nl biedt een ruim assortiment damesschoenen. Er zijn salsaschoenen met een open teen en salsaschoenen met een dichte teen, salsaschoenen met verschillende hakhoogtes en salsaschoenen met verstelbare bandjes op de voorvoet. Er zijn diverse stijlen salsaschoenen. Van klassiek zwart tot kleurrijk tot spannende prints; SalsaSchoen.nl heeft voor elke smaak een salsaschoen.

Alle damesschoenen van SalsaSchoen.nl hebben een professionele suède buitenzool, zijn ultra licht en zeer flexibel. De binnenzool is gemaakt van antibacterieel leer. Het voetbed is zacht en heeft een goede demping; dit zorgt voor extra draagcomfort. De salsaschoenen ondersteunen je voeten optimaal tijdens het dansen en dragen bij aan een goede balans.

Salsa - Muziek

Begin twintigste eeuw werd een gevarieerd aantal nieuwe instrumenten, zoals de bongo, de koebel en de claves, geïntroduceerd in Cuba. Een nieuw ritme, dat aanvankelijk de Cubaanse Son genoemd werd, ontstond. Het opmerkelijke karakteristiek van dit nieuwe ritme was dat de claves leidend waren en de muziek bij elkaar hielden.

Salsa is een muziekstijl die voortkomt uit de Cubaanse Son en Amerikaanse Jazz. Het wordt tegenwoordig over de hele wereld gespeeld op feesten en op radio en televisie, maar is vooral in Latijns-Amerikaanse landen populair. Op salsamuziek wordt de salsadans gedanst.

Salsa - Dans

Cuban style salsa is de meest originele vorm van salsa. De dansersvoeten begonnen het ritme van de claves te weerspiegelen en zo werd de Cubaanse salsa geboren. Andere salsastijlen, zoals de LA style en de New York style, zijn ontwikkeld door de naar New York geëmigreerde Cubanen die de Cubaanse salsa gemixt hebben met elementen van Rock & Roll.

Daar waar latino's zich vestigden, ontwikkelde de salsa zich verder. De salsa is inmiddels wereldwijd een bekende en vooral geliefde muzieksoort en dans. Ook in Nederland is de opmars van de salsa onontkenbaar.

Salsa in Nederland

Ongeveer vanaf de jaren ’90 nam de salsa in Nederland in populariteit toe. Het aantal locaties waar je salsa kunt dansen, is de afgelopen twee decennia explosief gestegen. Er zijn ontelbaar veel dansscholen waar je de salsa kunt leren dansen. Ook worden er volop salsa-evenementen georganiseerd, zoals feesten, festivals en concerten. In de grote steden is er bijna elke avond wel een salsafeest.

SalsaSchoen.nl

Voor al die salsamatinees, salsafeestavonden, salsafestivals en hele weekenden vol salsa, zijn goede salsaschoenen onontbeerlijk. SalsaSchoen.nl is ontstaan vanuit een passie voor salsadansen. Het idee ontstond om salsadansers in Nederland exclusieve en kwalitatief goede salsaschoenen te bieden. Vanuit eigen ervaring is een collectie salsaschoenen samengesteld waarmee SalsaSchoen.nl voor zowel de beginnende als de gevorderde danser iets te bieden heeft.  

Service SalsaSchoen.nl

Bij SalsaSchoen.nl staat service hoog in het vaandel. Wanneer u een vraag heeft over een artikel in onze webshop, of een vraag heeft over uw bestelling helpen wij u graag verder. Ons deskundige team staat voor u klaar om u te informeren en adviseren. U kunt telefonisch of e-mail contact met ons opnemen. Maar u bent ook van harte welkom in een van onze fysieke winkels te Amsterdam, Den Haag of Hilversum.

Snel zoeken

Wis alle filters

Waarom SalsaSchoen.nl

  • Moeiteloos online bestellen
  • Meer dan 500 modellen
  • Makkelijk thuis passen
  • Altijd scherpe prijzen
  • 14 dagen op zicht
  • Niet goed, geld terug

Laatst door u bekeken

Deze inhoud wordt vervangen door de laatst bekeken producten.

Salsaschoen
betalen bij Salsaschoen.nl
Inschrijven voor nieuwsbrief
© 2022 onderdeel van Danswinkel.nl Webontwikkeling: Engender